NOVI POTPREDSJEDNIK OPŠTINE TUFIK BOJADŽIĆ

Na danas održanoj, četvrtoj sjednici lokalnog parlamenta Tufik Bojadžić izabran je za potpredsjednika Opštine Bijelo Polje.

Bojadžić je izabran da vrši funkciju potpredsjednika na predlog predsjednika Opštine, Petra Smolovića koji je podsjećajući na brojne karijerne uspjehe Bojadžića, istakao da je Bojadžića predoredilo za ovu funkciju to što je sve dosadašnje poslove poslove koje je obavljao radio savjesno i odgovorno, u interesu građana.

Da je Bojadžić dao veliki doprinos razvoju Bijelog Polja, što potvrđuje i Trećejanuarska nagrada, čiji je Bojadžić dobitnik, istakla je predsjednica Kluba odbornika DPS-a, Vesna Pavićević.

Takođe Pavićević je istakla da je sigurna da će uz rad Bojadžića ostvariti velike rezultate i uspjeh uz rad. U ime Kluba odbornika DF-a Vaso Obradović, kazao je da će glasati protiv izbora Bojadžića za potpredjsednika.

NOVI POTPREDSJEDNIK OPŠTINE TUFIK BOJADŽIĆ

A ovu odluku poržala je Bošnjačka stranka, Amer Smailović saopštio je da će rado podržavati ovaj predlog, uz uvjerenje da će Bojadžić sa te pozicije doprinijeti razvoju grada.

Nakon imenovanja za potpredsjednika Opštine, Tufik Bojadžić zahvalio je svima na ukazanom povjerenju.

„Želim da se zahvalim svima koji su glasali da budem izabran na ovo mjesto. Pozivam sve da zajedno radimo na tome da unaprijedimo život građana u Bijelom Polju, a ja ću biti otvoren za sve ideje koje su usmjerene u tom pravcu. Ovo je velika čast, ali i obaveza i odgovornost, pa se nadam da ću opravdati ukazano povjerenje“, poručio je Bojadžić.

Glasanje za izbor potpredsjednika Opštine, Tufika Bojadžića proteklo je tako što je 19 odbornika bilo za, dok je 9 bilo protiv, a četiri uzdržana.

Manadat potpredsjednika Opštine, traje koliko i mandat predsjednika.

U nastavku sjednice usvojen je i Predlog Programa rada Skupštine za 2023. godinu, sa 19 glasova za, 12 protiv i dva uzdržana.