BLIŠKOVO JOŠ UVIJEK NEMA KVALITETNO SNADBJEVANJE ELEKTRIČNOM ENERGIJOM

Stanovnici bjelopoljskog sela Bliškovo i pored brojnih obećanja i dalje imaju problem sa snadbijevanjem strujom. Postavljanja mini trafostanice i četrnaest betonskih stubova prije desetak godina, još uvijek nije riješilo manjak kvaliteta dotoka električne energije.

Prema kazivanju mještana, mini trafostanica je postavljena prije dest godina nedaleko od manastira, u zaseoku Đovdanica. Taj potez je probudio nadu mještana da će ubrzo dobiti kvalitenu struju.

„Nijesmo ni sanjali da će se sve na tome završiti, pogotovo što je postavljeno i četrnaest betonskih stubova, što je, po našem mišljenju, bio najteži dio posla. Narednih deset godina sve je ostalo isto. Izostalo je razvlačenje žice i priključenje trafostanice i nove mreže na dalekovod što bi obezbijedilo kvalitetnu struju za manastir i dvadesetak domaćinstava. U međuvremenu mještani, zbog slabog napona, ne mogu da koriste frižidere. Često dolazi i do kvarova televizora i drugih elekto-aparata. Ni sijalice ne daju puni sjaj, kazao je Radiju Crne Gore mještanin Darko Zelja Kljajević.

Mještani pozivaju rukovodstvo elektrodistribucije da nihove ekipe privedu započeti projekat kraju,te nakon deceniju rada na njemu,konačno obezbijede normalnu struju za mještane tog kraja.