SJAJAN NASTUP MUŠOVIĆA NA BRZOPOTEZNOM PRVENSTVU CRNE GORE U ŠAHU

FIDE majstor Armin Mušović, imao je sjajan nastup na brzopoteznom prvenstvu Crne Gore u šahu, koje je održano prije dva dana u Mojkovcu.


Mušović je osvojio drugo mjesto u jakoj konkurenciji od 64 takmičara iz Crne Gore.


,,Ovo je moj najveći uspjeh kada je u pitanju brzopotezni šah, gdje sam ranije najviše uspio da osvojim treće mjesto, a većinu takmičenja bio sam na vodećoj poziciji, i tek pred sami kraj ispuštam prednost koju sam stekao u prvoj fazi takmičenja”, kazao je Mušović u izjavi za Radio Bijelo Polje.


Mušović je polovinom decembra osvojio i 11 mjesto na Memorijanom turniru ,,Radojica Dabetić, u Podgorici na kojem su učestvovali takmičari iz Crne Gore, Srbije i Rusije.

SJAJAN NASTUP MUŠOVIĆA NA BRZOPOTEZNOM PRVENSTVU CRNE GORE U ŠAHU


Najavio je da će i u Bijelom Polju biti održan prvi otvoreni turnir za spori tempo, u periodu od 2. do 5. januara naredne godine.


,,Turnir će se igrati u sali hotela ,,Franca”. Tempo igre je 90 minuta po igraču + 30 sekundi za svaki odigrani potez. Prijave za turnir važe do 2. januara do 15:30h. Na ovom turniru je za sada prijavljeno 39 učesnika, i to iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Crne Gore. Ukupni nagradni fond iznosi 1 700 eura, od čega će biti 12 redovnih nagrada. Upisnina je 20 eura”, dodaje FIDE majstor Armin Mušović.


Turnir organizuje Šahovski savez Crne Gore, šahovski klub ,,Rokada” i JU Centar za sport i rekreaciju Bijelo Polje.

Izvor: RBP
Novinarka: Eldina Bećirović