PUT DOBIJAJU LUKE-KRADENIK, CRNČA, IVANJE, GODUŠA, SIPANJE, KORITA

Amandmani na budžet za 2023. godinu, koje je podnijela poslanica Građanskog pokreta URA Suada Zoronjić, podržani su većinom glasova na skupštinskom Odboru za budžet, finansije i ekonomiju. Saopštili su iz te stranke.

“Ministar finansija i socijalnog staranja ih je na sjednici prihvatio, čime su postali sastavni dio budžeta za iduću godinu”, ističu iz GP URA.

Pojasnili su na šta se amandmani odnose.

“Tako će se obezbijediti novac za magnetnu rezonancu bolnici u Bijelom Polju. Rekonstrukciju i adaptaciju Internog odjeljnjenja Opšte bolnice u Bijelom Polju, sredstva za izgradnju objekta JU OŠ ‘Mladost’ u Kanjama. Kao i sredstva za digitalizaciju i računarsku opremu u školama ‘21. Maj’, ‘Rifat Burdžović Tršo’, Gimnazija ‘Miloje Dobrašinović’, ‘Mladost’ u Bijelom Polju, rekonstrukciju putnog pravca Luke-Kradenik. Time i MZ Crnča, Ivanjem Goduša, Sipanje, Korita, dodatna sredstva za završetak radova JU OŠ ‘Šukrija Međedović’ i područnu jedinicu u Radulićima. Amandman podrazumijeva i sredstva za rješavanje problema sa vodosnabdijevanjem za mještane sela Ivanje”, navode iz GP URA.

Izvor: Vijesti