U PIROTU VANREDNO STANJE, U BOLNICI 51 OSOBA ZBOG TROVANJA AMONIJAKOM NAKON ISKLIZNUĆA VOZA

Pedeset i jedna osoba je hospitalizovana sa simptomima trovanja amonijakom, od čega dvije imaju teže simptome, rekli su u Sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Danas oko 17.30 časova, na dionici pruge od Pirota do sela Staničenja, kod mjesta Sopotski han u Srbiji, došlo je do iskliznuća vagona na kompoziciji terentog voza koji je vozio gas amonijak, i tom prilikom došlo je do curenja gasa i velike koncentracije gasa u atmosferu, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Apelujemo na građane koji žive u blizini da ne napuštaju svoje domove i da ne izlaze napolje, dodaje se u saopštenju.

Kako javlja N1, pedeset i jedna osoba je hospitalizoana sa simptomima trovanja amonijakom, od čega dvije imaju teže simptome, rekli su u Sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije. Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić proglasio je vanrednu situaciju u tom gradu.

Iz MUP-a navode i da je saobraćaj između Pirota i Bele Palanke na auto-putu i magistralnom putu u prekidu zbog slabe vidljivosti, a alternativni putni pravac je preko sela Ponor.

N1 javlja da su od Niša ka Pirotu raspoređene policijske patrole, i da policajci sa maskama preusmjeravaju saobraćaj.

Auto-put je i dalje zatvoren, a desetak vozila Hitne pomoći prošlo iz smjera Niša ka Pirotu.

Piroćanci su u strahu, niko ne izlazi iz kuće, izjavio je za N1 novinar Nenad Paunović, vlasnik portala Pirot Plus Online.

Izvor: Dan