13-GODIŠNJA NEJRA SULJEVIĆ VEĆ OSTVARUJE ZAPAŽENE REZULTATE U ATLETICI

Kod talenata u bilo kojoj oblasti, u većini slučajeva, nadarene karakteristike počinju dolaziti do izražaja u periodu osnovnog školovanja. Baš takav slučaj se dogodio i kod Nejre Suljević.

U pitanju je učenica osmog razreda osnovne škole “Mladost”. Ona se već godinama izuzetno uspješno bavi atletikom, ne zapostavljajući ni svoje obrazovanje.

Na pitanje kako je došla na ideju da počne trenirati aletiku kaže: “Atletiku treniram već pet godina, zahvaljujući mom nastavniku fizičkog vaspitanja Dejanu Čupiću. On je pretpostavio da mogu biti uspješna atletičarka”.

“Prvo takmičenje na kojem sam učestvovala održano je u Nikšiću. Takmičila sam se u disciplini trka na 400 metara i na tom takmičenju sam osvojila i prvu medalju, srebrnu. Tad sam osvojila drugo mjesto”, navodi Nejra o svom prvom takmičenju.

Suljević, iako ima 13 godina, već u svojoj kolekciji ima veliki broj medalja. Ima njih 20, što zlatne, srebrne ili bronzane boje.

“Učestvovala sam na raznim takmičenjima širom Crne Gore, u Baru, Podgorici, Nikšiću, Pljevljima, ali i u Novoj Varoši u Srbiji, gdje sam na ovogodišnjim MOSI igrama zajedno sa svojim timom osvojila pehar”, kaže odlična učenica osmog razreda osnovne škole.

“Za moje uspjehe zahvalna sam i mojim trenerima Branislavu Maslovariću i Osmanu Eroviću, koji mi stalno pružaju podršku”, ističe mlada atletičarka.

Nejrin glavni cilj je, kako kaže, plasman na Olimpijske igre, pa se nada da će jedan tako veliki uspjeh i ostvariti u vremenu koje slijedi.

Autor: Adnan Kuč