KOLAŠIN: OTVORENA SKIJAŠKA SEZONA, SAMO JOŠ FALI SNIJEG

U Kolašinu je danas otvorena skijaška sezona. Samo je još nedostajao – snijeg.

Otvaranju sezone u Ski centru Kolašđin 1600 prisustovao je odlazeći ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, zajedno sa izvršnim direktorom Skijališa Crne Gore Đurom Miloševićem i predsjednikom Opštine Kolašin Vladimirom Martinovićem

Đurović je poručio kako je “sve spremno za novu sezonu, iako snijega i dalje nema”.

,,Nadam se snijegu u Kolašinu i Žabljaku. Nadamo se da će nas poslužiti vrijeme početkom januara, kako bi ovu sezonu izgurali na pravi način i kompletirali je sa uspješnom ljetnjom. Imam informaciju da su skijališta spremna. Definisan je ski pas. Mi smo dodatno obezbijedili besplatan autobuski prevoz iz Podgorice, Nikšića, Kolašina i Žabljaka. Žičare su spremne. Imao sam priliku da skijam na ovim stazama i odgovorno tvrdim da su fantastične“, izjavio je Đurović.

Žal zbog nedostatka snijega iskazao je i izvršni direktor Skijališta Crne Gore, Đuro Milošević, koji je naglasio da je identična situacija i u regionu.

Da će sve službe lokalne administracije biti na raspolaganju i na ,,visini zadatka“ tokom predstojeće zimske sezone, kazao je i Martinović.