MARKO RAKONJAC – BJELOPOLJAC U ELITNOM RANGU RUSKOG FUDBALA

Omladinac, Jedinstvo, Čukarički, pa Lokomotiva Moskva – karijera Marka Rakonjca već godinama ide uzlaznom putanjom. Ovaj mladi Bjelopoljac u posljednjih par godina jedan je od najpraćenijih mladih fudbalera Crne Gore.

Rakonjac je na sebe pažnju skrenuo prošle godine, golovima i sjajnim nastupima u dresu Čukaričkog sa Banovog Brda, kao i mlade reprezentacije Crne Gore. Tada se fudbalska Evropa interesovala za 22-godišnjaka, a on je odlučio da njegov naredni korak u karijeri bude moskovska Lokomotiva. Transfer je realizovan za dva i po miliona eura.

Na početku intervjua, Marko priča o adaptaciji na novu sredinu: “Trebalo mi je dva-tri mjeseca za proces adaptacije, nije bilo lako prvenstveno jer je liga mnogo jača po fizičkoj spremi i snazi, treninzi su duži, a što se tiče intenziteta samih treninga, nema puno razlika u poređenju sa ligom u kojoj sam prethodno igrao. Takođe i jezik mi je bio u početku problem, sada sam se navikao”.

Rakonjac je ove godine stigao do seniorske reprezentacije Crne Gore, rame uz rame sa nekima od najboljih domaćih fudbalera ikada: “Kao i svakom igraču i moj najveći san je da obučem dres svoje reprezentacije, mogu reći da je taj osjećaj poseban, nevjerovatan”, jasan je reprezentativac, koji je za Crnu Goru debitovao u utakmici protiv Grčke.

O ambicijama navodi: “Pa prvenstveno mi je cilj što bolji plasman ekipe u ruskom prvenstvu. Bio bih mnogo srećan kada bih ja u ostvarivanju tog cilja pomogao svojim golovima”.

Na pitanje da li prati utakmice Jedinstva kaže: “Pratim svaku utakmicu, mislim da je uspješna polusezona iza ekipe Jedinstva”, navodi Rakonjac.

Na kraju, svojim Bjelopoljcima je poručio: “Trud i rad se isplate! Kad-tad”, jasan je fudbaler, jedna od najvećih nada crnogorskog fudbala.

Autor: Adnan Kuč