DOJAVA O BOMBI U ZGRADI REKTORATA I TEHNIČKIH FAKULTETA BILA LAŽNA

Dojava da je u zgradi tehničkih fakulteta u Podgorici postavljena bomba je bila lažna.

Policijske ekipe završile su antidiverzioni pregled. Utvrdile da u zgradi Rektorata Univerziteta Crne Gore i zgradi tehničkih fakulteta nema bombe.

PR služba Univerziteta Crne Gore je u 10:42 jutros na mejl adresu zaprimila dojavu o navodno postavljenoj eksplozivnoj napravi.

“Nešto loše će se dogoditi zgradi tehničkih fakulteta! Eksploziv je već postavljen i eksplodiraće danas. Ovo je posljednje upozorenje”, piše u mejlu na engleskom jeziku.

Iz Uprave policije su zvanično saopštili da su na imejl adrese nekoliko visokoškolskih ustanova u Podgorici pristigle dojave o navodno postavljenim bombama u tim ustanovama.

“Radi zaštite bezbjednosti svih studenata, nastavnog i drugog osoblja u svim ustanovama koje su pomenute u dojavama sprovedena je evakuacija. Pripadnici Uprave policije su izvršili detaljne preglede i utvrdili da nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na sumnju da su u ovim ustanovama postavljene eksplozivne naprave”, navodi se u saopštenju.

Kazali su da policija preduzima sve aktivnosti iz svoje nadležnosti, u cilju identifikacije IP adrese sa koje su upućeni sporni imejlovi.

Izvor: Vijesti