U RISANSKOM DOMU STARIH ODRŽANA MANIFESTACIJA “NOĆ MODE U GRABOVCU 2022”

Manifestacija noć mode u grabovcu 2022“ održana je sinoć u prostorijama risanskog doma starih.


Događaj je organizovan u saradnji sa bivšom misicom Crne Gore, Natašom (Milosavljević) Šćepanović. Pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore i Opštine Kotor, kao i drugih sponzora.


Kako je za Radio Kotor kazala menadžerka za kvalitet usluga u Domu starih “Grabovac“, Nataša Vukomanović, “Noć mode u Grabovcu“ je i ove godine ispraćena uz emocije svih prisutnih.

U RISANSKOM DOMU STARIH ODRŽANA MANIFESTACIJA “NOĆ MODE U GRABOVCU 2022”


,,Uživali smo u ljepoti trećeg doba koja je naglašena sjajnim komadima mini kolekcija koje su posebno za naše stanare pripremile i poklonile kreatorke Nada Pavlović i Maja Pavićević. Na reviji je prikazan i kraći film koji pokazuje svakodnevnicu stanara Doma starih, praćen naracijom stihova Miroslava Mike Antića. Događaj je protekao uz sjajnu zabavu, a prije svega uz ponos porodica korisnika koji su učestvovali, kao i nas zaposlenih. Omogućili smo im da se osjećaju glamurozno i posebno. U ulozi modela našlo se 16 stanara našeg doma, kao i četiri zaposlene, koji su se odlično snašli u datim ulogama. Srećni smo i zadovoljni, jer smo organizovali još jedan događaj koji nije svojstven ustanovama za smještaj odraslih i starih. Kao i što smo javnosti pokazali da je treća životna dob lijepa na svoj način, a da je duh ono što je čini takvom“, kazala je Vukomanović za Radio Kotor.


U muzičkom dijelu programa nastupila je Andrijana Božović koja je u kratkom obraćanju istakla da je dirnuta samim događajem i podsjetila na to da bi svi trebali da imamo obzira prema starijim ljudima i da treba živjeti za svaki trenutak u životu.

Tekst: Tamara Vuković
Foto: Dom starih “Grabovac“