MJEŠTANI SELA OGRADE ZIMI SAMO TERENSKIM VOZILOM MOGU DOĆI DO GRADA

Naš sugrađanin, mještanin sela Ograde Risto Kosović poslao je VBP portalu saopštenje u kom apeluje na nadležne da riješe problem puta u tom selu, makar 500 metara najkritičnije tačke.

Kosović je za VBP portal kazao da je put u katastrofalnom stanju godinama, a najveći problemi dešavaju se zimi.

“Već godinama put u selu Ograde je u katastrofalnom stanju. Postoje čak i određeni rizici da neko autom krene niz ovaj put u toku zime. Jedini način da izađemo iz sela jeste neko terensko vozilo da se ne bismo zaglavili ili čak ugrozili živote”, kazao je on.

U selu živi oko deset porodica. Većina se bavi poljoprivredom ili stočarstvom zbog čega bi im bio neophodan put kako bi plasirali proizvode i unaprijedili svoj život na selu.

“Većina mještana se bavi poljoprivredom ili stočarstvom. Zimi se opet pojavi isti problem, put zbog kojeg svoje proizvode ne mogu plasirati. Osim toga u najveće probleme ubrajamo to što ne možemo otići kod doktora. Možemo jedino ako imamo terensko vozilo”, dodaje mještanin sela Ograde.

Prema riječima Kosovića mještani bi bili zadovoljni kad bi se makar riješio problem najkritičnijeg dijela puta. Što je otprilike, po njegovoj procjeni 500 metara asfalta.