U TRI OBJEKTA UKUPNO 12 STANOVA

Skoro 100 članova Udruženja penzionera iz Bijelog Polja nema riješeno stambeno pitanje. Stoga je Udruženje, na čijem je čelu Milan Minić, ušlo u projekat izgradnje stambene lamele u naselju Ribarevine, od tri manja objekta sa ukupno 12 stanova za penzionere.

Na ovoj lokaciji se već nalaze dvije zgrade za penzionere u kojima je smješteno po devet porodica. Minić kaže da je započela izgradnja, a da radove finansiraju Fond PIO i Ministarstvo rada i socijalnog staranja. Opština Bijelo Polje poklonila je plac. Već je odrađen temelj i krenulo se sa zidanjem.

“Ukupna vrijednost ove investicije je 360.000 eura. Radovi, ako posluže vremenski uslovi, biće završeni do polovine naredne godine. Tako ćemo našim penzionerima, koji jedva čekaju da dobiju stan, riješiti životno pitanje”, ističe Minić i dodaje da će ubrzo biti raspisan oglas za dodjelu stanova.

“Imamo Pravilnik kojim su tačno utvrđeni kriterijumi kad je dodjela stanova u pitanju. To su visina penzije, broj članova domaćinstva… Uradićemo sve da se norme ispoštuju i stanove dobiju oni koji to zaslužuju i koji su najugroženiji”, podvlači Minić.

On dodaje da su u cilju pomoći penzionerima ove godine po 50 eura dali za 73 penzionera, te da će brzo biti i nova akcija, u kojoj će biti uplaćeno po 50 eura za blizu 50 pripadnika treće dobi.

“Preko 500 penzionera iskoristilo je pravo na dobijanje jagnjadi ili paketa sa suhomesnatim proizvodima na odloženo plaćanje. Nedavno je u Bijelom Polju upriličeno tradicionalno druženje penzionera, kojima je formalno bio domaćin grad Kolašin, a prisustvovali su i penzioneri iz više gradova Crne Gore, te Novog Pazara i Sjenice”, ističe Minić.

Izvor: Dan

Foto: Opština Bijelo Polje