BAR DOBIO SKLONIŠTE ZA NAPUŠTENE ŽIVOTINJE, A KAD ĆE BIJELO POLJE?

Na prostoru od oko 6.000 kvadratnih metara, od čega je iskorišćeno 2.500 kvadrata, dok je preostali dio namijenjen netaknutoj prirodi i dodatnom ozeljenjavanju, izgrađen je objekat koji posjeduje kapacitete za grupni i izolovani smještaj za životinje, ambulantu, kuhinju, grobnu jamu, kao i otvoreni atrijum u centru koji će služiti za prijem i za druženje sa životinjama.


”Bar je konačno dočekao da dobije jedan od daleko najsavremenijih objekata ove vrste u Crnoj Gori, ali i u regionu.

Sklonište za napuštene životinje kao takvo projektovano je za kapacitet do 100 pasa. Ono što je posebno bitno istaći je da ćemo pored pasa imati i poseban dio smještajnih kapaciteta i za mačke. Sa velikim zadovoljstvom mogu da konstatujem da je ovaj projekat realizovan u skladu sa važećim standardima koje je bilo neophodno inkorporirati, čime su ispoštovane sve pozitivne zakonske odredbe u ovoj oblasti“, kazao je Raičević.

BAR DOBIO SKLONIŠTE ZA NAPUŠTENE ŽIVOTINJE, A KAD ĆE BIJELO POLJE?

Bijelo Polje ima ogroman problem sa psima lutalicama, kojih je sve više, koji sve češće napadaju ljude. Nekoliko građana jedva je spasilo sedmogodišnju djevojčicu u centru grada koju je pas ujeo i vukao ulicom. Ovaj i slični slučajevi opominju da se mora riješiti problem pasa lutalica u Bijelom Polju u najkraćem roku.

Pojedinci ovaj problem “rješavaju” trovanjem ili ubijanjem pasa. U Komunalnom preduzeću koje je nadležno za rješavanje tog problema, kažu da su nemoćni, jer u regionalnom azilu u Beranama nema mjesta za smještaj pasa iz drugih opština.