RISTO DROBNJAK – MLADI ATLETIČAR KOJI JE VEĆ POSTIGAO MNOGO

Risto Drobnjak je sebe pronašao u atletici, brojne nagrade i priznanja svjedoče o njegovoj uspješnosti i rezultatima, koje je postizao i van evropskog kontinenta.

“Jedna od bitnijih stvari za uspjeh jeste želja i cilj, nekako kroz svo ovo vrijeme želja me je vodila da postignem što bolji rezultat. A cilj jeste ono što dolazi kao rezultat moje odlučnosti i posvećenosti da ga i ostvarim”, poručuje Risto na početku intervjua.

Svjetsko prvenstvo za mlađe juniore u Najrobiju (14. Mjesto), Evropsko prvenstvo u Borasu za juniore(11. mjesto), Evropsko prvenstvo za mlađe seniore u Talinu (17. Mjesto), Balkansko prvenstvo za juniore u Klužu(3. mjesto), Mediteranske igre za mlađe seniore u Peskari (6. Mjesto), neka su od mnogih prvenstava na kojima je mladi atletičar učestvovao i na kojima je ostvario respektabilne rezultate.

“Posljednjih godina, imao sam priliku da učestvujem na svjetskim i evropskim takmičenjima u mlađim kategorijama, gdje sam sticao iskustvo koje mi sada mnogo znači. Jer sama činjenica da se takmičiš sa najboljima, jeste da vidiš na kakav način oni pristupaju takmičenju i šta je ustvari to što dovodi do boljeg rezultata”, kaže Drobnjak.

22-godišnjak je vlasnik opštinskih priznanja, raznih medalja i mnogih rekorda u kategoriji pionira, mlađih juniora i juniora u kategorijama bacanje kugle i bacanje diska.

“Na svoje uspjehe ne mogu da ne budem ponosan, jer su mi oni uvijek davali vjetar u leđa da budem još bolji”, jasan je Risto.

RISTO DROBNJAK – MLADI ATLETIČAR KOJI JE VEĆ POSTIGAO MNOGO

O svom reprezentativnom statusu kaže: “Mislim da svaki sportista ima cilj da jednog dana prestavlja svoju državu i da se i da se okiti nekom od medalja. Ja sam imao tu čast da zadnjih par godina prestavljam Crnu Goru, u najboljem svijetlu, zbog čega sam jako ponosan”.

“Sljedeće godine imam par bitnih takmičenja kao što su Igre malih zemalja Evrope na Malti. Tu ću dati sve od sebe da se sa svojim trenerom Osmanom Erovićem što bolje spremim i ostvarim dobar rezultat”, kaže o svojim ambicijama Risto Drobnjak na kraju intervjua.

Autor: Adnan Kuč