GDJE JE NESTAO COVID-19?

O pandemiji koja je potresla svijet se više ne govori toliko često, većina građana ne koristi maske, a socijalna distanca je fraza koju odavno nismo čuli na vijestima ili među narodom – ali virus je i dalje u manjim mjerama prisutan kod nas i u svijetu.

Institut za javno zdravlje Crne Gore javlja da je stanje COVID-19 u Crnoj Gori sledeće: juče, 12. decembra smo imali 26 novopozitivnih slučajeva, od kojih je najveći broj u Podgorici. Nismo imali nijedan smrtni slučaj, a ukupni broj pozitivnih slučajeva infekcije u Crnoj Gori trenutno iznosi 346.

Od početka pandemije COVID-19 u Crnoj Gori je preminulo 2.790 osoba, a registrovano je 284.137 slučajeva.

U svijetu je trenutno registrovano oko 3 miliona pacijenata pozitivnih na virus. Broj smrtnih slučajeva se smanjio 17% u odnosu na poslednju sedmicu novembra, čiji broj u prvoj sedmici decembra iznosi 7.800.

GDJE JE NESTAO COVID-19?

Iz izvještaja objavljenog 4. decembra 2022, u svijetu je dosad potvrđen 641 milion pozitivnih slučajeva i 6.6 miliona smrtnih slučajeva od početka pandemije.

Javne zdravstvene institucije apeluju na građene da poštuju važeće mjere i vakcinišu se protiv COVID-19. Naročito je preporučeno da to čineosobe sa povećanim rizikom (osobe sa komorbiditetima, hroničnim bolestima i slabim imunitetom).