ODOBRENO FINANSIRANJE 24 PROJEKTA MLADIH PREDUZETNIKA I ŽENA PREDUZETNICA

Članovi Opštinske komisije za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata za mlade preduzetnike i
žene preduzetnice utvrdile su preliminarne rang liste, prema kojima je odobreno finansiranje ukupno 24
projekta.


Kako je saopštila članica komisija, Kristina Mrdak odoboreno je deset projekata mladih preduzetnika.
Ona je istakla da su projekti podržani sa iznosom od 2.500 do 5.000 eura.


“Dva projekta su podržana sa tim najvećim iznosom, jer je procjena da to zaslužuju svojom inovativnošću”, dodala je Mrdak i istakla da je sačinjena i preliminarna lista za podršku ženskom preduzetništvu.


“Prema toj listi odobrena je podrška za 14 projekata, koja se kreće od oko 2.000 do 4.900 eura”, navela je Mrdak, dodajući da je riječ o veoma kvalitetnim projektima kojima su mladi preduzetnici i žene preduzetnice konkurisali na oba poziva.


“Kada je riječ o projektima mladih preduzetnika, imamo one za izradu namještaja, otvaranje turističkog info biroa, butika, salona, ali i one inovativne poput projekta HASHTAG. Takođe, imamo i sjajne ideje žena preduzetnica, poput projekta sušare za voće, kreiranje digitalnog arhiva, pokretanje kreativnih radionica, proširenje frizersko-kozemtičkog salona, otvaranje cvjećara…”, navodi Mrdak i dodaje da ukoliko bude prirovora, o njima će se posebno odlučiti i donijeće se konačna lista, a nakon toga i odluka o raspodjeli sredstava, poslije čega će oni koji su izabrani zaključiti ugovore sa predsjednikom Opštine.


Podsjetimo, za ovu namjenu iz opštinskog budžeta izdvojeno je ukupno 200. 000
eura.


Izvor: Dan
Novinar: Milovan Novović