ENID FRANCA – ZVIJEZDA BELGIJSKE MODNE INDUSTRIJE

Enid Franca je zvijezda belgijske modne industrije. Njegovi roditelji su porijeklom iz Bijelog Polja, dok je on rođen u proviniciji Limburg, u Belgiji. Međutim, iako nije rođen u Bijelom Polju, kaže da kad čuje njegovo ime, pomisli na: “Srce. To je što prvo pomislim kada čujem za grad Bijelo Polje. Iako živim u Belgiji i život vodim svugdje osim ne u Bijelom Polju, srce će mi uvijek biti tamo, to je mjesto koje mene čini srećnim i opuštajućim. Bijelo Polje je moj grad, a Rasovo je moja kuća”.


Mnogo vremena treba kada bi brojali nagrade i priznanja 23-godišnjaka, a samo neka od njih su “Najljepši osmijeh na svijetu 2018”, gdje je predstavljao Crnu Goru, zatim i “Mister Belgije”, izdvajao se i učešćima na takmičenjima svjetskog renomea, za najljepšeg modela na svijetu, kao i na raznim takmičenjima u granicama Belgije.

ENID FRANCA – ZVIJEZDA BELGIJSKE MODNE INDUSTRIJE


“Ponosan sam na dosadašnje rezultate, imao sam par jako važnih pobjeda, a već sam vidio i dosta stvari i zemalja na svijetu, zbog mog bavljenja modelingom. Jako sam srećan kada podignem pehar”, ističe Franca, koji je obišao izuzetno veliki broj zemalja na svijetu, učestvujući na takmičenjima.


A kako je došao na ideju da se bavi ovim poslom, Enid kaže: “Sve je počelo kada mi se javio jedan fotograf, koji živi nedaleko od mene. Prvi put mi je sve bilo čudno, oko poziranja za fotografije i ostalih stvari, jer se i dan danas ljudi nezgodno osjećaju kada trebaju da naprave sliku za javnost. Ali, nakon par puta, cijeli proces je počeo da mi se sviđa još više, pogotovo kada se i narodu sviđaju moji rezultati, iskreno budem ponosan na ono što sam uradio”.


O svojim ciljevima navodi: “Cilj mi je da sarađujem sa agencijama koje rade sa poznatim brednovima, kao na primjer “Louis Vuitton”, “Dior” ili moj omiljeni brend “Armani”. Najviše bih volio da reklamiram upravo “Armani” brend” – jasan je naš sagovornik.


Na kraju, Enid Franca o uspomenama koje ga vežu za Crnu Goru kaže: “To su svakako familija, društvo i svoj narod, osjećaj pripadnosti, onaj prepoznatljiv miris domovine! Osjećam se kao kod kuće kada dođem u Crnoj Gori, iako nikad tamo nisam živio. Želja mi je da jednog dana potpuno vratim u Crnoj Gori”.


Autor: Adnan Kuč