ODRŽANA PANEL-DISKUSIJA NA TEMU “PRAVA DJETETA”

Tim kreativnih profesora Srednje stručne škole iz Bijelog Polja, u sastavu Svetlana Grba, Vasilija Rahović, Đorđije Radović i Admir Muradbašić, organizovao je panel-diskusiju na temu ,,Prava djeteta“.

Oni su sa učenicima održali kretivnu radionicu na kojoj se govorilo o Konevnciji o pravima djeteta koja je usvojena 20. Novembra 1989. Godine i načinu kako da djeca ostvare svoja prava.

Kroz kviz i radionicu svi su upoznati sa pravima djeteta, učenici su bili podijeljeni u timovima, a profesori su im ukazali na njihova prava, ali i na obaveze. Prava djeteta nemaju rok trajanja, ona su univerzalna i svevremena.

ODRŽANA PANEL-DISKUSIJA NA TEMU “PRAVA DJETETA”

,,Kada prilazim djetetu ono me inspiriše na dva načina – osjećajnošću za ono što jeste i poštovanjem onoga što će postati“, kazao je Luj Paster, navodi se u saopštenju uprave Srednje stručne škole.

U saopštenju uprave SSŠ navodi se da profesori ove obrazovne ustanove konstantno rade na usavršavanju učenika i u vannastavnim aktivnostima, te da se ističu po saradnji i dobrim međuljudskim odnosima.

Izvor: Dan

Novinar: Milovan Novović