POTPREDSJEDNICA VLADE JOVANA MAROVIĆ PODNIJELA OSTAVKU

Potpredjsednica Vlade za spoljnu politiku i Jovana Marović podnijela je ostavku na tu funkciju, saznaje Portal RTCG.


– Obavještavam Vas da, nakon izgiasavanja nepovjerenja 43. Vladi Crne Gore na sjednici Skupštine od 19. Avgusta 2022. Godine, podnosim ostavke- na funkcije potpredsjednice Vlade sa spoljnu politiku, evropske integracije i regionainu saradnju i ministarke evropskih poslova u tehničkom mandatu. – Napisala je Marović u dopisu predsjednici Skupštine Danijeli Đurović.

POTPREDSJEDNICA VLADE JOVANA MAROVIĆ PODNIJELA OSTAVKU


Ona je kazala da je funkcije u Vladi i partiji preuzela za velikim entuzijazmom i željom da se proces pristupnih pregovora dovede u završnu fazu. A država do članstva u Evropskoj uniji (EU).


– S obzirom na to da partije prozivaju jedna drugu za nečinjenje putem medija, umjesto da sjednu za sto da se dogovore o ključnim pitanjima i prioritetima od značaja za demokratizaciju i integraciju, ispunjene ovog cilja, odnosno ubrzanje evropskog puta, nije moguće u ovakvim uslovima – rekla je Marović.


Kako je navela, razlog što nije ranije napustila te funkcije je zaokruživanje tehničkog dijela procesa, koji se odnosi na rekonstrukciju pregovaračke strukture, definisanje procedura u Ministarstvu, uz redovne obaveze u procesu pregovora.


Marović je kazala da smatra da su ona i njen tim, u mjeri u kojoj je to bilo moguće, uz sva ograničenja zbog tehničkog mandata Vlade, uspjeli da urade dosta.


Ona je zahvalila državnom sekretaru, generalnim direktorima i svim zaposlenima u Ministarstvu evropskih poslova na posvećenosti i iskrenoj želji da Crnu Goru približe EU.


Marović je kazala da je bilo zadovoljstvo raditi sa njima.


Kako je rekla, iako ne na javnim funkcijama, njena misija „Crna Gora u EU“ se ovdje ne završava.


Marović je navela da je, do nekih novih poslovnih poduhvata, ovo jedina izjava za javnost koju će dati ovim povodom.


Izvor: RTCG