VODENA BUJICA PRIJETI RIBOLOVNOM DOMU I IMANJIMA

Obilne kiše koje su poslednjih dana zadesile područje bjelopoljske opštine ugrozile su objekte i imanja na ušću Bistrice u Lim, u mjestu Voljavac, a voda prijeti da odnese Ribolovni dom i obližnje njive. Ribolovni dom, sadašnji restoran i izletište ušće, omiljeno je mjesto za odmor i boravak u netaknutoj prirodi.


Otkad su počele kiše objekat ne radi jer je okružen vodom i do njega se ne može doći. Izgleda kao ostrvo usred vode. Voda sa mjesta sastava Bistrice i Lima izlila se prema Domu, preplavila terasu i došla do podruma. Ukoliko se vremenske prilike ne poprave i kiša nastavi, Domu prijeti opasnost kaže vlasnik Ranko Dulović, dodajući da su uvijek u problemu kada dođe period obilnih kiša, o čemu su godinama uzalud obavještavali nadležne.

VODENA BUJICA PRIJETI RIBOLOVNOM DOMU I IMANJIMA


Sa druge strane rijeke, Ermin Kovačević, dok nemoćno gleda poplavljenu njivu, na kojoj je zasijana pšenica, kako voda pravi štetu i prijeti da odnese sve što su mukotrpno stvarali, kaže da se mora naći način da se zajedničkim snagama zaustavi voda.


“I nije pričinjena samo šteta meni, već i komšiji Duloviću, porodicama Destanović, Kovačević, Bučan, Rakonjac. To su imanja sa druge strane rijeke i pripadaju Gubavču. Voda je velika i nosi sve pred sobom. Bistrica se sastavlja sa Limom prijete sa obije strane. Na desnoj prema Ribolovnom domu i izletištu Ušće, a na lijevoj svom silinom ide na moje i imanje mojih komšija” – kaže Kovačević.


Dulović i Kovačević pozivaju nadležne iz opštinskih službi da dođu, utvrde činjenično stanje i dogovore se na koji način da se problem riješi.


Izvor: Dan
Autor: Milovan Novović