NEVRIJEME ŠIROM CRNE GORE, POTOPLJENE ULICE

Najavljeni ciklon “Fobus” u toku noći prouzrokovao je razne probleme širom Crne Gore, jak olujni vjetar, obilne padavine i grmljavina uzrokovali su poplave, obaranje stabala i nestanke električne energije.


Tokom noći jaka kiša potopila je ulice zbog čega se saobraćaj odvija otežano. Te iz Auto moto saveza Crne Gore apeluju na vozače da voze oprezno.

NEVRIJEME ŠIROM CRNE GORE, POTOPLJENE ULICE


U Crnoj Gori danas se saobraća po mokrim i klizavim putevima, a vidljivost je mjestimično smanjena”, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMS).


Oni su upozorili da su na dionicama duž klisura i usjeka mogući sitniji odroni, a savjetuju opreznu vožnju prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima i poštovanje pravila saobraćaja. Dodatna opreznost je neophodna na dionicama gdje je zbog radova izmijenjen režim vožnje.


Podsjeća se da je upotreba zimskih guma za sva motorna vozila obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.


Na društvenim mrežama možemo vidjeti fotografije i video snimke gradova na jugu i sjeveru zemlje, gdje su obilne padavine prouzrokovale probleme na ulicama.