UPRAVA POLICIJE: PODNIJETE TRI KRIVIČNE PRIJAVE

Policija u Bijelom Polju podnijela je krivične prijave protiv tri lica – M. K. (39) iz tog grada uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, protiv Lj. F. (48) je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nesavjestan rad u službi, dok je S. P. (40) uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa.


To je saopšteno iz Uprave policije.


“Preduzetim aktivnostima na suzbijanju tzv. ulične prodaje opojnih droga policija je lišila slobode M. K. (39) iz Bijelog Polja, po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju. Policija je postupajući po naredbi sudije za istragu izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi M. K. i tom prilikom pronašla i oduzela manje pakovanje sa sadržajem marihuane, osam manjih pakovanja sa sadržajem kokina i 12 tableta sa liste opijata”, navode u saopštenju.

UPRAVA POLICIJE: PODNIJETE TRI KRIVIČNE PRIJAVE


Iz UP dodaju da je Lj.F. (48) kako se sumnja krivično djelo nesavjestan rad u službi izvršio kao službeno lice – lugar, zaposleno u Upravi za gazdovanje šumama i lovištima u Podgorici – Bijelo Polje.


“Na način što je tokom 2021. i 2022. godine, nesavjesno postupao u vršenju službe, propuštajući nadzor nad reonom ‘Kisjele Vode’, za koji je bio zadužen, te nije evidentirao bespravnu sječu u količini od 290,88 m3 bruto drvne mase lišćara i 1.02 m3 bruti drvne mase bijelog bora, uled čega je nastupila materijalna šteta po Upravu za gazdovanje šumama i lovištima PJ Bijelo Polje u iznosu od 5

.468 eura”, kažu u saopštenju.


Uprava policije navodi da je S. P. (40) iz Bijelog Polja uhapšen zbog sumnje da je krivično djelo teška krađa izvršio na štetu jednog privrednog društva.


“Na način što je provalio u unutrašnjost objekta i otuđio eletrične alate i uređaje vrijedne skoro 4.000 eura. Njemu je nakon saslušanja državni tužilac odredio zadržavanje do privoda nadležnom sudiji za istragu”, zaključuju u saopštenju.