AMBASADOR POLJSKE VANDI VUJISIĆ URUČIO PRESTIŽNU NAGRADU RESORA PROSVJETE

Povodom 11. Novembra – Dana nezavisnosti Poljske Ministarstvo prosvjete i nauke Poljske dodijelilo je mr Vandi Vujisić iz Bijelog Polja i mr Marti Borovjec Jokić iz Podgorice prestižnu nagradu resora prosvjete – medalju Komisije narodne edukacije Poljske. Ovo počasno priznanje uručio im je ambasador Poljske u Podgorici Nj. E. Artur Dmohovski. Medalja je dodijeljena za posebne zasluge za prosvjetu i vaspitanje u Crnoj Gori, promovisanje poljske kulture i običaja, a posebno poljskog jezika u našoj zemlji.


Gospođa Vanda Vujisić je osnivač kursa poljskog jezika za sve koji imaju potrebu za izučavanjem ovog jezika.


Kurs je osnovan 2014. Godine uz svesrdnu podršku Ambasade Poljske, u skladu sa evropskim standardima i redovno je od te godine realizovan svih osam proteklih godina. Do sada ga je uspješno završilo 242 učesnika koji su dobili sertifikat važeći u zemljama Evropske unije. Kurs se realizuje u Katoličkoj crkvi u Centru „Don Bosko” u Podgorici u savremeno opremljenim učionicama za ovu namjenu.

AMBASADOR POLJSKE VANDI VUJISIĆ URUČIO PRESTIŽNU NAGRADU RESORA PROSVJETE


Za ovu nagradu Vujisićeva se zahvalila istakavši da nagradu doživljava kao priznanje za dosadašnji rad i, posebno, kao motivaciju za dalji rad na ovom poslu, jer ova aktivnost za nju je veoma posebna pošto se preko nje stiče mogućnost uspjeha u radu sa mladima koji žele da upoznaju ne samo poljski jezik, nego i kulturu Poljske. „To je za mene veliki uspjeh i istovremeno priznanje mog rada za poljsku prosvjetu u Crnoj Gori.


Uvijek sam se starala da profesiju nastavnika vršim sa posebnim entuzijazmom jer ona u sebi posjeduje posebno zadovoljstvo od postignutog. O nama nastavnicima se kaže: ’Slab nastavnik priča, dobar nastavnik objašnjava, veoma dobar prezentira, a genijalan stimuliše’, a ja sam se uijek trudila da stimulišem i motivišem vaspitno-spoznajne aktivnosti učenika i u tome uspijevam.“


Ove, 2022. Godine, nastavu poljskog jezika u zimskom semestru pohađa 17 učesnika.