VRATILA SE IZ NJEMAČKE I POKRENULA SOPSTVENI BIZNIS

Ovo je priča o Franki Križanović, koja je u snimku koji je objavila, rekla da je u pečalbi provela tri godine radeći uglavnom u sportskim kladionicama.


Najteže joj je pao, kako je rekla, rastanak od porodice i prijatelja, te je odlučila da se vrati u BiH sa namjerom da pokrene svoj biznis.


Naime, po povratku, ona je u mjestu Busovača otvorila kozmetički salon. “Ni sekunde se nisam pokajala što sam se vratila iz Njemačke“, rekla je ona.

VRATILA SE IZ NJEMAČKE I POKRENULA SOPSTVENI BIZNIS


Tvrdi da se u BiH može živjeti i raditi, a da život bude dobar i lijep. Kada se radi o prethodne tri godine života, rekla je da je imala solidnu platu i dobro radno vrijeme u Njemačkoj, ali da nije vidjela napredak.


“Tamo je bio lijep posao, ali nisam vidjela nikakav napredak. Mislim da bih za 10 godina živjela tamo u ateljeu s nekim takvim poslovima. Ne potcenjujem nijedan posao, ali to nije bio posao koji sam željela, ali morala sam da radim. Svakog mjeseca sam imala neke prioritete, kao što su stanovanje i komunalije, tako da mi nije ostalo novca da ulažem u sebe, odnosno u obrazovanje“, rekla je Franka.


Kaže da je radila u Njemačkoj oko 7 sati dnevno a kao jedan od problema ističe da nije imala s kim kafu da popije.


Kada se radi o uštedi novca tokom rada u Njemačkoj, navela je kako je to sve ostalo u prošlom vremenu.

“Nije to ništa. Bar meni. Dobiješ platu i s tim, kao i ovdje, normalno živiš. Zato sam rekla da Njemačka nije ono što je bila“, rekla je Franka.