MJEŠTANI UNEVINE PLAĆAJU VISOKU CIJENU ODVOŽENJA SMEĆA

Mještani sela Unevina, koje se nalazi nadomak graničnog prelaza Dobrakovo, smatraju da plaćaju visoku cijenu za odvoženje smeća. Tvrde da nisu u ravnopravnim uslovima sa drugim selima, jer im je cijena odvoza smeća povećana i predstavlja, uz sve ostale dažbine, udar na ionako,kako kažu, osiromašen budžet.


–Upućivali smo nekoliko zahtjeva Javnom preduzeću Komunalno “Lim'” kako bi ispravili grešku koja nam je nanijeta, ili nas izjednačili sa ostalim korisnicima njihovih usluga, kada je cijena odvoza smeća u pitanju. Tražimo da se usklade cijene. Problem je što ta opštinska odluka, o visini cijene usluga za smeće, koja se primjenjuje unazad četiri godine, ne važi podjednako za sve. Mi za odvoz smeća po domaćinstvu plaćamo mjesečno deset eura, a u drugim selima ostala je ona stara cijena, od pet eura i manje. To je prava diskriminacija, o kojoj mora da čuje i zaštitnik ljudskih prava – kaže u ime mještana Unevine Vukota P. Rakonjac.

MJEŠTANI UNEVINE PLAĆAJU VISOKU CIJENU ODVOŽENJA SMEĆA


Dodaje da je postojeća cijena u ovako teškim ekonomskim i životnim uslovima udar na džep građana, i da u selu ima oko 45 domaćinstava.


Izvor: Dan
Novinar: Milovan Novović