KOVAČ TOKOM POSJETE U BIJELOM POLJU NAJAVIO NOVI ZATVOR U MOJKOVCU

Ministar pravde Marko Kovač obišao je bjelopoljski zatvor i izazio zadovoljstvo upješnom rekonstrukcijom.
Nešto više od 40 hiljada eura uloženo je u rekonstrukciju krova i nabavku tehničke opreme (kompjuteri, kamere, štampači, detektori) u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija u Bijelom Polju.


Kovač je istakao da je ovo samo jedan u nizu projekata ministarstva pravde, koji sprovode u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.


Kovač je otkrio planove koji ce uz podršku Evropske unije, biti realizovani u zatvoru u Spužu, sto ce doprinijeti ispunjavanju kriterijuma na polju vladavine prava.

KOVAČ TOKOM POSJETE U BIJELOM POLJU NAJAVIO NOVI ZATVOR U MOJKOVCU


“To su izgradnja specijalne bolnice, izgradnja prijavnice, izgradnja multifunkcionalnog objekta i izgradnja otvorenog zatvora. Ostvarivanjem ovih kapitalnih i infrastrukturnih projekata na sveobuhvatan način unaprijediće se sistem za izvršenje krivičnih sankcija u Crnoj Gori”, rekao je Kovač .


On je dodao da je najbitniji projekat zatvor za sjever, koji treba da počne sa gradnjom za tri do četiri mjeseca u Mojkovcu, nakon revizije projekta.


Zatvor u Mojkovcu je predviđen za 200 zatvorenika i 150 zaposlenih.


Kovač je naglasio da je izgradnja novih zatvorskih jedinica prijeko potrebna , jer je trenutno 400 pritvorenika u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, što je veći broj u odnosu na standarde o zatvorskim smještajnim kapacitetima.