NEMŠI OMERHODŽIĆ PRIZNANJE ZA DOPRINOS OSNAŽIVANJU ŽENA I JAČANJE ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA

Udruženje preduzetnica Crne Gore i njemačka Zanatska komora Koblenz dodijelili su predsjednici bjelopoljskog lokalnog parlamenta, Nemši Omerhodžić, priznanje za doprinos osnaživanju žena i jačanje ženskog preduzetništva.


Omerhodžić je priznanje uručeno na Internacionalnoj konferenciji ženskog preduzetništva, koja se održava u Baru i to na temu “Politike za žene preduzetnice“.


U izjavi za Radio Bijelo Polje, Omerhodžić je kazala da je nagrada iznenadila, ali da predstavlja satisfakciju za dosadašnji minuli rad, uloženi trud i doprinos zajednici, kao i podsticaj za još veće angažovanje.
“Ovu nagradu zaista nijesam očekivala, ali naravno da prija”, istakla je Omerhodžić.


Ona je sa mjesta potpredsjednice Opštine Bijelo Polje, potom i kao odbornica, a sada i predsjednica SO, dala veliki doprinos promociji ženskog preduzetništva i izdavajanju većih sredstava iz opštinskog budžeta za tu namjenu.


“Kao odbornica u tri mandata promovisala sam vrijednosti ženskog preduzetništva, a potom i sa pozicije predsjednice Ekonomskog savjeta, još 2015. godine. Takođe, tome sam bila posvećena i kao potpredsjednica Opštine, a i sada sam, kao predsjednica lokalnog parlamenta, uticala na planiranje i izdvajanje sredstva iz budžeta, pa je u ovoj godini žensko i omladinsko preduzetništvo podržano sa 200 hiljada eura, a javni pozivi su u toku. Drago mi je da je to prepoznato”, kazala je Omerhodžić.


Njoj je poziv za gostovanje uputila i njemačka Zanatska komora Koblenz, a Omerhodžić je kazala da će se rado odazvati.


Na ovom događaju priznanje je uručeno i bjelopoljskom preduzeću “Mekator Internacional” i to za osvojeno prvo mjesto u kategoriji preduzeća koja podržavaju porodicu.


Inače, Internacionalna konferencija ženskog preduzetništva okupila je preduztenice iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Albanije, Srbije, Kosoba, Bugarske i Ukrajine.