POLICIJA PODNIJELA PRIJAVU PROTIV LAZOVIĆA I AŠANINA

Lazović je Danu ranije danas kazao da su ga napala četvorica nepoznatih momaka, koji nisu Šavničani
Policija je u Šavniku podnijela krivične prijave protiv Radula Lazovića (32) i Jadranka Ašanina (62) zbog sumnje da su povrijedili prava glasanja u Šavniku.


Podsjetimo, na tri biračka mjesta u Šavniku danas se ponavlja glasanje, a pravo glasa ima 679 birača.
Lokalni izbori ponavljaju se u zgradi Opštine Šavnik i u selima Bijela i Kruševice.

POLICIJA PODNIJELA PRIJAVU PROTIV LAZOVIĆA I AŠANINA


Lazović je Danu kazao da su ga napala četvorica nepoznatih momaka, koji nisu Šavničani.
Međutim, iz policije navode da je Lazović povrijedio prava glasanja u produženom trajanju, a počinio je i krivično djelo laka tjelesna povreda.

On je, kako se sumnja, povrijedio pravo glasanja A. M. (18) nakon čega je došlo i do narušavanja javnog reda i mira od strane R. L. sa jedne, i A. M., J. M. (19) i I. J. (19) sa druge strane. Tom prilikom su povrede zadobili R. L. i I. J. Krivična prijava je podnijeta i protiv A. M., J. M. i I. J. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti- kaže se u saopštenju policije.


Prijava protiv Ašanina podignuta je zbog sumnje da je izvršio krivično djelo povreda prava glasanja, krivično djelo uništavanje dokumenata o glasanju, kao i krivično djelo sprječavanje održavanja glasanja, a na štetu jednog lica kojem je onemogućio vršenje prava glasanja na biračkom mjestu broj 1.


Izvor: Dan