AUTOBUSKI PREVOZNICI PLANIRAJU POSKUPLJENJE KARATA

Vlasnik BLT prevoza Jakov Bulatović kazao je da će karte u gradskom i međugradskom prevozu biti povećane u skorije vrijeme, jer je poskupljenje goriva veliki udar na džep autobuskih prevoznika.
On je najavio da će se tokom sedmice održati sastanak unutar NVO “Klaster prevoza” gdje će se dogovoriti kako će istupiti ispred Vlade.


Bulatović je u Jutarnjem programu TVCG istakao je da će cijene karata morati da poskupe.
“Htjeli mi to ili ne cijene će se morati mijenjati, cijene se godinama nijesu mijenjale. Mi to više ne možemo izdržati. Ili ćemo stati ili povećati cijene. Predložili smo sekreterijatu povećanje cijena, poslali smo im dopis. Na njima je da ga razmotre”, kazao je Bulatović.

AUTOBUSKI PREVOZNICI PLANIRAJU POSKUPLJENJE KARATA


Kaže da bi se cijene po njemu povećale na 1,20 eura ili 1,30.


“Karte od 100 minuta se po meni nijesu pokazale. Tu ima i zloupotrebe. Mislim da bi realna bila dnevna karta 2,50 ili 3 eura. A u prigradskim naseljima bila bi do 1.40”, kazao je Bulatović.


Istakao je da još potpisan ugovor za prevoz do Botuna koji je ranije bio sporan.


“Prevoznik je sve dogovorio sa Glavnim gradom, počeo je da vozi. Još nije potpisan ni ugovor sa prevoznicima koji voze linije po Podgorici”, kazao je on.


Bulatović kazao je da je samo poskupljenje goriva udar na džepove autobuskih prevoznika.


Napominje da je po ovim cijenama nemoguće poslovati iako je vlada oslobodila 50 odsto akciza, što ostiče 5. decembra.


“Najveći je problem visoka cijena nafte i radna snaga”, kazao je on.


Kaže da će imati nekoliko predloga za Ministarstvo i premijera.


“Kada je riječ o radnoj snazi, Srbija je to riješila tako što je dovela vozače iz Indije, ne znam na koji način ćemo mi to riješiti”, kazao je on.


Izvor: RTCG