TONČIĆ: U TOKU ISTRAGA, I SVE JE U IZVIĐAJNOJ FAZI

Rodbina preminule štićenice C. S., koja je u Domu starih preminula 19. Oktobra, saopštila je da su nakon preuzimanja tijela primijetili da na njenom prstu navodno nedostaje burma, kao i zlatan zub.


Nakon što je rodbina preminule C. S., štićenice u bjelopoljskom Domu za stare, prijavila da prilikom preuzimanja njenog tijela nedostaju vrijedni lični predmeti, bjelopoljska policija je pokrenula izviđajne radnje. Radovan Tončić, načelnik bjelopoljskog Centra bezbjednosti, za “Dan” je saopštio da se povodom slučaja sa štićenicom u Domu za stara lica preduzimaju sve zakonom propisane mjere.


– U toku je istraga, i sve je u izviđajnoj fazi. Preduzimaju se sve mjere i radnje koje su potrebne i prikupljaju neophodna obavještenja. Saslušan je veliki broj svjedoka – kazao je Tončić navodeći da će nakon izviđaja o svemu obavijestiti Osnovno državno tužilaštvo.


Odjeljenju bezbjednosti Bijelo Polje 19. Oktobra zaposleni u Javnoj ustanovi Dom starih u Bijelom Polju prijavili su da je rodbina preminule C. S. prilikom preuzimanja tijela primijetila da navodno nedostaju vrijedni lični predmeti.


Danijela Ćuković, portparol bjelopoljskog tužilaštva, za “Dan” je saopštila da su službenicima Centra bezbjednosti naložili da sve pomno ispitaju i da će tek nakon toga znati hoće li se pokretati krivični postupak.


U Domu za stara lica su kazali da se prvi put sretaju sa takvim optužbama i da je rasvjetljavanje slučaja prije svega u njihovom interesu. Istakli su da to nije moglo da se desi u ovoj ustanovi i da traže da se sve pomno ispita i utvrdi prava istina.


Rodbina preminule štićenice Doma starih C. S., koja je u toj ustanovi preminula 19. Oktobra, saopštila je da su nakon preuzimanja tijela primijetili da na njenom prstu navodno nedostaje burma, kao i zlatan zub.


Izvor: Dan
Novinar: Milovan Novović