ABAZOVIĆ: PENZIONERIMA OD DANAS MINIMALNA ISPLATA 253 EURA

Lijepe vijesti za sve penzionere iz Vlade Crne Gore. Prošle godine je minimalna penzija bila 147 eura, a od danas počinje isplata uvećane minimalne penzije koja sada iznosi 253. 00 eura”, istakao je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović povodom povećanja minimalne penzije.


Abazović je kazao da su, u kratkom vremenskom periodu, uz pomoć rebalansa i svih onih koji su podržali taj predlog, omogućili da u ovim teškim vremenima penzioneri ipak dobiju značajno veće naknade nego što je to bilo u prethodnom periodu.


,,Vjerujemo, da ćemo dobrim radom i zalaganjem uspjeti da i ostale penzije u narednim godinama povećamo i pomognemo, naročito u ovim kriznim vremenima da prevladate tešku finansijsku situaciju”, kazao je Abazović u obraćanju penzionerima.

ABAZOVIĆ: PENZIONERIMA OD DANAS MINIMALNA ISPLATA 253 EURA


Premijer je naveo da Vlada misli na generacije građana koje su gradile i stvarale Crnu Goru i da se mora učinjeti sve da im se odužimo na najbolji mogući način.


,,Nadam se da ćemo uskoro saopštiti još neke lijepe vijesti o vama zato što namjeravamo da kroz jednokratnu pomoć takođe olakšamo vašu finansijsku situaciju. Želim vam dobro zdravlje i da penzije trošite na najbolji mogući način”, zaključio je Abazović.