EVROPSKE INSPIRACIJE U CENTRU BIJELOG POLJA

Pregovori Crne Gore i Evropske unije mogu da djeluju komplikovano i nejasno. Različita poglavlja, obavezna mjerila, pravna tekovina, pregovaračke grupe i brojni izvještaji samo su dio ovog važnog, ali često nerazumljivog procesa.


Kancelarija za evropske integracije, Evroska kuća, Evropska delegacija u Crnoj Gori, Nvo Multimedijal Montenegro i EU kutak predstavili su danas u centru Bijelog Polja pregovore sa EU na jedan sasvim drugčiji i neuobičajen način – kroz izložbu umjetničkih radova „Evropske inspiracije- pregovarački proces u očima umjetnika“, koje su pripremili bivši i sadašnji studenti Fakulteta za dizajn i multimediju pri Univerzitetu Donja Gorica.

EVROPSKE INSPIRACIJE U CENTRU BIJELOG POLJA


Radovi su nastali kao rezultat vizuelne fasilitacije – odnosno prevođenja riječi u sliku. Studenti su prvo pohađali predavanja, na kojima su im predstavnici Kancelarije za evropske integracije pri Vladi Crne Gore, predstavili rezultate pregovora.


Na izložbi je radove predstavilo 20 biviših i sadašnjih studenata grafičkog dizajna na UDG. Gorica.


Lokalni organizatori u Bijelom Polju su NVO Multimedijal Montenegro (MMNE) I EU kutak, kazao je Željko Đukić, predsjednik NVO MMNE, dodajući da mu je drago što se oprocesu pristupanja u poslednje vrijeme mnogo više govori I na sjeveru Crne Gore, upravo zahvaljujući EU kutku koji postoji u našem gradu nešto više od godinu dana.


Đukić je dodao I da mu je drago što je danas lijepi I sunčani jesenji dan dodatno uljepšan sjanim I kreativnim radovima mladih umjetnika iz Crne Gore. Posebno je interesantno da je za radove inspiracija bio pregovarački process, a na mnogim radovima se mogu vidjeti I odlične poruke koje su kreativno ilustrovane.