KONJEVIĆ SMIJENJEN SA MJESTA KOORDINATORA

Sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost, koju je sazvao predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, održana je danas. Predsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je nakon sjednice Vijeća da je ministar odbrane Raško Konjević većinom glasova smijenjen sa mjesta šefa biroa za operativnu koordinaciju.

On je na konfereciji za medije naveo da su na današnjem sastanku tretirali tri teme: sajber napadi, suzbijanje šverca cigareta i akcije suzbijanja malignog uticaja trećih strana posebno Rusije.

Abazović je kazao da je u 120 dana zaplijenjeno preko 150.000 paketa cigareta, a za prethodnih 30 godina 31. 000 paketa.

Premijer je nakon sjednice Vijeća saopštio da je zaplijenjene cigarete neko platio i da sada nalazi načine da vrati bar dio te robe.

KONJEVIĆ SMIJENJEN SA MJESTA KOORDINATORA

“I zbog toga se dešavju ove stvari… Mi ćemo marati da damo svoj maksimim da zaštitimo ono što se brani i da nađemo mehanizam kako ta roba da se uništi”, kazao je Abazović.

Abazović je naveo i da nedavni nestanak kamiona cigareta samo “vrh ledenog brijega”. On je kazao da je stav Vijeća da se da puna podrška Specijalnom državnom tužilaštvu, policiji na otkrivanju cijele mreže šverca cigareta u Crnoj Gori.

Premijer je saopštio kazao je da su donijeli zaključak da Vlada zaštiti integritet svake državne institucije, što znači da će, kako kaže, pojedinci morati da snose posljedice.

Sjednici Vijeća, u skladu sa članom 6 Poslovnika o radu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, prisustvovali su i v.d. VDT-a Maja Jovanović i Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović.

Članovi Vijeća, pored predsjedavajućeg Abazovića, su ministar odbrane Raško Konjević, pravde Marko Kovač, unutrašnjih poslova Filip Adžić, finansija Aleksandar Damjanović i vanjskih poslova Ranko Krivokapić.

U Vijeću su i vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Savo Kentera i predsjednik i zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu, Milan Knežević i Mevludin Nuhodžić.

Izvor: RTCG