CRKAVICA: ŠKOLSKI PRIBOR ZA RE POPULACIJU

U sklopu inicijative „Crkavicakoju je početkom 2019.godine pokrenula NVO Multimedijal Montenegro (MMNE), Seida Džafić i Aida Idrizović u saradnji sa kompanijom Merkator International posjetile učenike RE populacije u Osnovnoj školi ,,Pavle Žižić’’ i tom prilikom uručile školski pribor.

Za 18 učenika obezbijeđen je školski pribor u vidu sveski, olovki, pribora, blokova, bojica, flomastera I rokovnika. Cilj ove aktivnosti je bio da se pomogne RE zajednici, olakša školovanje I da se motivišu mladi iz ove populacije da završe osnovno i srednje obrazovanje. Poseban doprinos ovoj volonterskoj akciji dala je Elma Šahman medijator u nastavi u Osnovnoj školi ,,Pavle Žižić’.

Seida Džafić ispred NVO MMNE i inicaijative Crkavica saopštila je da joj je zadovoljstvo što je sa koleginicom Aidom Idrizović imala priliku da posjeti učenike i uljepšaju im dan.

CRKAVICA: ŠKOLSKI PRIBOR ZA RE POPULACIJU

ŠKOLSKI PRIBOR ZA RE POPULACIJU

“Ovom akcijom želimo da skrenemo pažnju na potrebe i povećamo vidljivost položaja marginalizovanih grupa i pojedinaca. Uvijek se sa zadovoljstvom odazovemo ovakvim i sličnim akcijama, što ćemo činiti i u narednom periodu. Inicijativa Crkavica je naš volonterski program koji realizujemo od 2019. godine, ovu sjajnu inicijativu podržao je veliki broj odgovornih i humanih pojedinaca i kompanija. Za današnju akciju posebnu zahvalnost dugujemo kompaniji Merkator Internacional koja je obezbjedila pribor i veoma brzo izašla u susret našem zahtjevu. Crkavica će ove godine proširiti oblast djelovanja i već smo pripremili strategiju rada za narednu godinu. Svi građani i kompanije nas mogu kontaktirati i dati svoj doprinos, jer vaše malo je nekome puno”, saopštila je Džafić.

Ispred kompanije Merkator Internacional školski pribor su podjelile Amra Grbović i Alma Mekić.

,,Mi kao društveno odgovrna kompanija nastavljamo naše humanitarne aktivnosti. Uvijek smo tu kao podrška ka postizanju uspjeha, u ovom slučaju su to djeca koja su na početku svog školovanja i zadovoljstvo nam je što smo dio ovog lijepog gesta” kazala je Grbović.