U CRNOJ GORI INSTITUCIONALNI HAOS NE PRESTAJE

PRIJETI KOLAPS, GRAĐANI ISPAŠTAJU

Vlada u tehničkom mandatu, Ustavni sud bez kvoruma, Vrhovno državno tužilaštvo, Vrhovni sud, Upravni sud u v.d. stanju, nekompletiran Sudski savjet, guverner Crntralne banke kome će uskoro isteći mandat, crnogorska je zbilja koja dodatno državu gura u sveukupnu krizu. Za krivce ovakvog stanja pravnici i građani označavaju političare, prvenstveno one što sjede u crnogorskom parlamentu i kojima su povjereni mandati ne bili se za svakog pojednica ove države borili. Nažalost, to se pretvorilo u suštu suprotnost.

Građani smatraju da godinama postoji problem sa V.D. stanjima.

U CRNOJ GORI INSTITUCIONALNI HAOS NE PRESTAJE

“Ovo što se dešava u Crnoj Gori, mislim da se nigdje ne dešava. Nigdje više na kugli zemaljskoj. Da godinama imamo problem sa ovim v.d. stanjima, da nam ništa u pravosuđu ne funkcioniše, prosto je nevjerovatno. Ovo stanje sadašnje nije više podnošljivo”, kazao je naš sugrađanin Petar Mrdak.

“Ne postoje organi koje su poslanici u Skupštini Crne Gore trebalo davno da izaberu. Moraju ih pod hitno izabrati, da budu u službi naroda. Ipak, ovi poslanici, ali ni oni prije njih, ne mogu se složiti. Svako hoće svoga da bira, u sve se umiješala politika. Na drugoj strani ispašta narod”, saopštio je Milan Knežević.

Izvor: Dan