OD UTORKA MIHOLJSKO LJETO, TEMPERATURE OKO 25 STEPENI

Nakon kišnih i za septembar hladnijih dana, početak oktobra donosi nam ljepše vremenske prilike. Kako je za Portal Analitika kazao meteorolog Branko Micev, od nedjelje se u cijeloj državi očekuje razvredravanje.
“Sjutra će u Crnoj Gori biti nestabilne vremenske prilike i veoma promjenljivo vrijeme. Očekuju se prolazni talasi sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U centralnim i južnim oblastima biće mjestimično, kratkotrajno intenzivnije padavine sa grmljavinskim procesima”, kaže Micev.


Već krajem dana i tokom noći, kako dodaje, očekuje se prestanak padavina i razvedravanje u centralnim i južnim predjelima.

OD UTORKA MIHOLJSKO LJETO, TEMPERATURE OKO 25 STEPENI


Lijepo vrijeme i rast temperature očekuju nas već od drugog dana vikenda. Nakon sunčane i tople nedjelje, ponedjeljak donosi kratkotraju nestabilnost.


Od utorka pa do kraja sedmice očekuju nas uglavnom stabilne vremenske prilike, pretežno sunčano i relativno toplo za ovo doba godine.


Povremeno će, kaže, duvati sjeverni vjetar umjerenog intenziteta.


„Tradicionalno se u narodu kad je lijepo vrijeme u ovo doba godine kaže da je to tzv. miholjsko ljeto. Budući da će narednih dana temperatura dostizati oko 25 stepeni, to će biti slično miholjskom ljetu, kako se narodski zove”, ističe Micev u razgovoru za Portal Analitika.