RASPRODATI LETOVI IZ RUSIJE, REKORDNE CIJENE KARATA

Za 22. Septembar cijena karte u jednom pravcu na realiciji Moskva – Beograd košta 3. 323 dolara, dok se za dan kasnije 23. Septembra cijene kreću od 1. 600 do 5. 600 dolara u zavisnosti od klase i broja presijedanja.


Karte na letovima iz Rusije brzo su se rasprodale nakon što je predsjednik Vladimir Putin potpisao ukaz o djelimičnoj mobilizaciji 300. 000 rezervista.


Cijene karata za let u jednom pravcu iz Moskve ka Beogradu, sudeći prema sajtovima na kojima se mogu rezervisati i kupiti karte, dostižu rekordne cijene, piše Rojters a prenosi N1.


Prema sajtu travel.mediaalpha, za 22. Septembar cijena karte u jednom pravcu na realiciji Moskva – Beograd košta 3. 323 dolara, dok se za dan kasnije 23. Septembra cijene kreću od 1. 600 do 5. 600 dolara u zavisnosti od klase i broja presijedanja. Kada su u pitanju ostali datumi trenutno je najpovoljnija cijena 1. 600 dolara.

RASPRODATI LETOVI IZ RUSIJE, REKORDNE CIJENE KARATA


Većina letova Air Serbia na relaciji Moskva – Beograd je rasprodata. Prema podacima na sajtu ove kompanije prvi slobodni termini su 25. I 26. Septembar, a zatim 9. Oktobar. Pokušaji da se telefonski raspitaju nisu dali rezultata pošto su svi operateri bili zauzeti.


U razgovoru sa ljudima iz agencije Fly time koja se bavi prodajom avio karata, prema njihovoj bazi podataka, prvo slobodno mjesto je 29. Septembar, prevoznik je Air Serbia.


Kako navode, iz Moskve za Beograd može se letjeti direktno sa kompanijom Air Serbia, Turkish airlines sa presjedanjem u Istanbulu i sa Fly Dubai sa presjedanjem u Dubaiju.


Podaci Google Trendsa pokazuju skok u pretraživanjima za Aviasales, najpopularniji ruski sajt za kupovinu avio karata.


Direktni letovi iz Moskve za Istanbul u Turskoj i Jerevan u Jermeniji, oba odredišta koja Rusima omogućavaju ulazak bez vize, rasprodati su u srijedu, prema podacima Aviasalesa, a ni neke linije s međuslijetanjem, uključujući one od Moskve do Tbilisija, takođe nisu bile dostupne.


Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbio je da odgovori na pitanja novinara o eventualnom zatvaranju ruskih granica kako bi se spriječilo bjekstvo vojno sposobnih osoba nakon što je objavljena djelimična mobilizacija za potrebe rata u Ukrajini.


On je rekao da će ruska vlada „vrlo brzo“ objaviti koje će kategorije građana biti izuzete od mobilizacije rezervista s vojnim iskustvom za služenje u Ukrajini.


Izvor: Vijesti