MILATOVIĆ: KRIZU RIJEŠITI NA IZBORIMA

Trenutno je na djelu jedno luktarsko pozorište koje određeni političari priređuju, kazao je Milatović.


Trenutna politička elita, ona u parlamentu, nije dorasla trenutku i promjenama koje su neophodne Crnoj Gori, ocijenio je jedan od lidera Pokreta Evropa SAD i bivši ministar ekonomije Jakov Milatović u emisiji Link na RCG. Izlaz iz aktuelne političke krize vidi u vraćanju mandata građanima.


“Očekivanja građana poslije izbora u avgustu 2020. Godine jesu bila prevelika, ali ne može se sistem koji je fukcionisao na jedan izopačen način 30 godina tako lako razmontirati. Mislim da je trenutno svima jasno da među poslanicima postoji veliki broj njih koji nijesu dorasli tom pozivu”, kazao je Milatović.


On je poručio da je jasno da je jedino rješenje vratiti mandat građanima.

MILATOVIĆ: KRIZU RIJEŠITI NA IZBORIMA


“Trenutno je na djelu jedno luktarsko pozorište koje određeni političari priređuju”, ocijenio je Milatović.
Komentarišući pregovore stare parlamentarne većine, kazao je da ne vjeruje u dogovor.


“Sumnjam da će doći do dogovora, ali i ako dođe, u ovako jednoj negatrivnoj energiji kja postoji među djelovima stare parlametarne većine teško je očekivati da ta vlada može biti dugoročna ili stabilna. Pokret ES bi ostao izvan svega toga, čekajući da se mandat vrati građanima”, kazao je Milatović.


Poručio je da dio političara najviše bole opipljivi podaci koje je Milatović donio sa bivšim ministrom finansija Milojkom Spajićem.


“Mi jesmo povećali plate, ostvarili značajne ekonosmke rezutate, uradili nevjerovatne stvari u domenu socijalne politike… U trenutku ulaska u vladu koja je politički stabilna, ubrzo nakon toga prosječne plate iznosiće 100. 00 eura, a minimalna penzija 450 eura. Mislim da smo dosadašnjiim rezultatima pokazali da sve što kažemo sprovedemo u đelo, i ne bavimo se političarenjem”, saopštio je Milatović.


Poručio je da će, ukoliko dođe do saglasnosti u okviru Pokreta Evropa Sad da njega stave na čelo liste za lokalne izbore u Podgorici sa zadovoljstvom prihvatiti to.


Izvor: Dan