“NEĆU POTPISATI DA LEKIĆ BUDE PREMIJER”

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović je na večerašnjoj pres konferenciji govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u državi, uoči sjutrašnjeg odlaska na službeni put u Sjedinjene Američke Države, istakao da sva priča oko ucjenjivanja je skroz neutemeljena, te da je cilj Demokrata, UCG i Prave Crne Gore bila je od starta da se pomogne DPS-u.


On je istakao da nikada nikoga ni za šta nijesu ucijenili, i da neće da potpisali predlog da predsjednik Demosa Miodrag Lekić bude premijer, jer je to zamka.


“Ne bih volio da mu vladu sastave druge partije”, istakao je Abazović.

“NEĆU POTPISATI DA LEKIĆ BUDE PREMIJER”


Kazao je da ovakav način da pregovaraju, pa da izlaze na pres konferencije i vrijeđaju, za njih neprihvatljivo.


“Bez povjerenja ne može da funkcioniše. Ako žele dogovor možemo da ga postignemo na principima koji su jasni”, poručio je Abazović.


Ne želi dogovor onaj ko ne želi da se izjasni, a to su, kaže Abazović, Demokrate.


On je istakao da ne sumnja u dobre namjere Mandića i da je lično izenanađen kako se on ponio u ovim pregovorima.


“DF je bio otvoren. Oni su izrazili interesovanje za sektor bezbjednosti. Možemo da kažemo da nam je to neprihvatljivo, ali ne da je ucjena. Ne sumnjam u njegovu namjeru da se postigne dogovor… Imali smo telefonski razgovor”, dodao je Abazović.


Kazao je da kod njih postoji fleksibilnost i da su oni različiti subjekti i odnosu na DF i Demokratsku Crnu Goru, te da smatra da URA ne treba više da prisustvuje pregovorima.


Istakao je da DF i Demokrate treba da sjednu zajedno.


“Ako im trebamo da budemo svjedoci razgovora, može. Ali mislim da se blagorodnije osjećaju kada mi nismo prisutni”, kazao je Abazović.


Istakao je da oni ministri koji su započeli svoj rad, treba da nastave.


Kazao je da državu neće ostaviti na cjedilu i da borba protiv kriminala mora da se nastavi, te da se izbora ne boji.


Abazović navodi da ako neko misli da će Marko Milačić biti direktor policije “grdno se vara”.


“Može, ali ne uz našu podršku”, ističe on.


“Mi smo nudili 19. Avgusta da se dogovorimo oko stvari i idemo dalje. Mogla je Vlada da padne 2. Septembra, ali se pomaže mom komšiji i kolegi kod kojeg se ide na konsultacije”, rekao je Abazović.


Abazović je istakao da kontrolni paket koji traže podrazumijeva sektor bezbjednosti i Ministartsvo vanjskih poslova.


“SAD su naš najvažniji spoljnopolitički partner, bez obzira što mi težimo ka EU. Posjeta je od suštinskog značaja. Naglasak je na korupciji i organizovanom kriminalu. Očekujem mnogo od ovog puta, sjutra putujem u Vašington, a bićemo i na Generalnoj sjednici UN-a”, zaključio je Abazović.


Izvor: RTCG