Osnovna škola i škola za osnovno muzičko obrazovanje “Dušan Korać” gradi se od 2019., a rok za završetak bio je 26 mjeseci.

Više roditelja učenika bjelopoljske Osnovne škole “Dušan Korać” ogorčeno je zbog odluke uprave i resornog ministarstva da nastavu prate onlajn, jer nova škola koja se gradi u neposrednoj blizini još uvijek nije zavšena.

Zato što stari dio nije bezbjedan, zbog izgradnje nove škole u neposrednoj blizini, u šta se nedavno uvjerio i premijer Dritan Abazović i ministar prosvjete Miomir Mijo Vojinović, prilikom posjete bjelopoljskoj Opštini, zaključeno je da nema uslova da se nastava odvija nesmetano.

Vojinović je tada izjavio da vjeruje da je tema nastavka izgradnje nove škole biti tema na prvoj narednoj sjednici Vlade i da vjeruje da će svi zajedno doći do rješenja koje je prihvatljivo i na dobrobit djece i obrazovnog sistema.

“Danas smo dobili uvjeravanje da 5. septembar nije izvodljiv datum završetka radova, ali da će biti u narednih nekoliko mjeseci, ukoliko se iznađu mogućnosti. I predsjednik Vlade nas je uvjerio da će se na prvoj narednoj sjednici o ovome razgovarati, kako bi se našle dodatne mogućnosti da se izađe u susret našoj djeci, prosvjetnim radnicima i roditeljima”, kazao je Vojinović, 18. septembra, nakon obilaska škole.

Osnovna škola i škola za osnovno muzičko obrazovanje “Dušan Korać” gradi se od 2019., a rok za završetak bio je 26 mjeseci.

Ugovorena vrijednost bila je 5,4 miliona eura, međutim, na sastanku sa premijerom i ministrom saopšteno je da izvođač traži dodatna sredstva zbog povećanja cijena na tržištu, uslovljenih epidemijom korona virusom i rata u Ukrajini.

Premijer Abazović je tada obećao da će se iznaći neko rješenje kako bi radovi bili zavšreni.

Na školi je urađeno oko 90 odsto poslova.