Bjelopoljska Opšta bolnica ima 334 zaposlena, od toga 60 ljekara, 43 specijaliste, sedam užih specijalista i deset specijalizanata. Što je svrstava u najbrojni kadar, a po staroj strukturi i najmlađi kada su u pitanju Opšte bolnice, kaže rektor ustanove, doktor Kenan Erović.

-U poslednjih godinu u saradnji sa Ministarstvom zdravlja je dodijeljeno deset užih specijalizacija, dok je recimo od 1991. do 2021. godine dodijeljeno devet. Ovo je takođe pokazatelj da pored svih ulaganja u opremu i rekonstrukciju posebno se vodilo računa o kadrovskoj politici kada je u pitanju stručno usavršavanje visokomedicinskog kadra. Pored toga dodijeljeno je još sedam specijalizacija iz različitih oblasti medicine.

U saradnji sa Fondom za zdravstveno osiguranje i direktorom Vukom Kadićem od skoro je počeo sa radom konzilijum za slušne aparate za sjever Crne Gore – kaže Erović. Dodaje da već skoro godinu funkcioniše onkološki konzilijum. Tokom kovid 19 pandemije kroz bjelopoljsku bolnicu prošlo je preko 1.300 srednje teških i teških pacijenata i sve vrijeme se radio hitan operativan program za sjever.

-Većina ljekara su u takozvanoj “crvenoj zoni” i oni su svoje živote stavili pod rizik i ugrozili svoje zdravlje. Neki su prošli sa teškom kliničkom slikom i nažalost jedan kolega preminuo od posledica kovida 19,kaže Erović, dodajući da se uveliko radi i dječije odjeljenje koje će biti jedno od najsavremenijih u Crnoj Gori.

Izvor: Dan

Novinar: Milovan Novović