BOŠNJAČKA STRANKA POUZDAN PARTNER MEĐUNARODNE ZAJEDNICE

Proevropske snage u Crnoj Gori moraju iznaći model, kako bi se izašlo iz političke krize i kako bi Crna Gora što brže nastavila svoj evropski put.


To je ocijenjeno tokom susreta poslanika Bošnjačke stranke Amera Smailovića i člana Predsjedništva BS Admira Šahmanovića sa specijalnim predstavnikom EU za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom u Beču.

Zajednički je konstatovano da Bošnjačka stranka, kao partija centra, koja u potpunosti podržava evroatlantske integracije Crne Gore, treba biti stožer svake buduće proevropske Vlade.

BOŠNJAČKA STRANKA POUZDAN PARTNER MEĐUNARODNE ZAJEDNICE


Smailović, Šahmanović i Lajčak su razgovarali o evropskoj budućnosti Crne Gore, šansama i perspektivama države, ali i mogućnostima njihovog bržeg ostvarenja.


“Konstatovano je da Crna Gora mora odlučnije nastaviti na planu ispunjavanja obaveza iz pregovaračkog procesa. U tom pogledu, potrebno je da proevropske snage nađu model za izlazak iz političke krize i krenu u pravcu ubrzanja evropskih integracija“.


Lajčak je pozdravio konstruktivnu ulogu Bošnjačke stranke u političkim procesima i istakao da vidi Bošnjačku stranku kao čvrst oslonac i pouzdanog partnera međunarodne zajednice.