Usvojen je i Predlog za preusmjerenje sredstava s potrošačke jedinice Ministarstvo finansija na potrošačku jedinicu Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Vlada je danas na telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, usvojila Informaciju o projektnim prijavama pripremljenim za podnošenje u okviru 28. poziva tehničke podrške za pripremu projektne dokumentacije i 7. poziva za sufinansiranje investicija za sprovođenje infrastrukturnih projekata kroz Zapadnobalkanski investicioni okvir (ZIO).

Kako je saopšteno iz Vlade, usvojen je i Predlog za preusmjerenje sredstava s potrošačke jedinice Ministarstvo finansija na potrošačku jedinicu Ministarstvo unutrašnjih poslova.

– Vlada je donijela Odluku o izmjeni Odluke o preduzimanju privremenih mjera usljed pojave epidemije zarazne bolesti COVID-19 od većeg epidemiološkog značaja, kojom se važenje aktuelnih mjera produžava do 8. septembra. Donijeta je i Odluka o izmjeni Odluke o umanjenju iznosa akcize za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja. Izmjenom je propisano da se umanjenje iznosa akcize od 50 odsto produžava do 30. septembra tekuće godine, navodi se u saopštenju Vlade.

Izvor: Dan