Iako se u medijima spekuliše da bi mandatar za sastav nove Vlade mogao biti lider Demokrata Aleksa Bečić, u toj partiji su za Radio Crne Gore kazali da do sada o tako nečemu nije bilo riječi.

Danilo Šaranović kaže da ni sa kim nijesu razgovarali na tu temu.

“Mislim da je prerano govoriti o tako nečemu. Ni sa jednim političkim subjektom nijesu vođeni pregovori koji vode ka tako nečemu”, ističe Šaranović u izjavi za Radio CG.

Kaže i da još nije bilo nikakvih razgovora ni o formiranju nove Vlade.

“Ali sigurno mogu reći da se u ovom trenutku vide dva puta: da se ide na izbore ili da jednostavno svi politički subjekti ostave bilo kakve političke ili lične sujete sa strane i da se u najkraćem roku formira Vlada saglasno izbornom rezultatu od 30. avgusta”, napominje Šaranović.

Da li će učestvovati u razgovorima o formiranju nove Vlade u SNP-u će, kako kaže lider Vladimir Joković, dobro razmisliti.

“Mi mislimo da je definitivno nakon pada 43. Vlade najbolje moguće rješenje da nova parlamentarna većina Demokrate ,DPS, SDP i SD formiraju novu Vladu”, ističe Joković.

“Bez obzira što i kako bude, mi mislimo da će se na kraju sve završiti izborima, bilo redovnim, bilo vanrednim. Zavisno od nove parlamentarne većine na koji potez će se odlučiti. Nama je svejedno, mi smo spremni i za redovne i za vanredne parlamemntarne izbore. Kako god odluči nova većina DPS, SDP, SD i Demokarte, mi smo tu da to aminujemo”.

Bez obzira što neće ništa bitno promijeniti na političkom nebu, sve su prilike, kako kaže Božena Jelušić iz GP URA, da će izbori biti jedino rješenje.

Jelušić je ponovila i da URA neće biti dio procesa formiranja nove Vlade.

“U ovom trenutku ne vidim da postoji bilo kakve potrebe u okviru GP URA da bude dio bilo čega. U redu je da se formira nova Vlada, i u redu je da ova koja je trenutno u tehničkom mandatu, koliko god to trajala, mjesec, pola mjeseca ili dva, radi kao da je tek izabrana”, zaključuje Jelušić.