– Ne moramo mi da budemo ministri, a on mora da bude premijer, poručio je Šćekić.

Ja sam rekao da je 19. avgust momenat kad ću da saopštim zanimljive činjenice. Sjutra ću pričati na sve teme, poručio je premijer Dritan Abazović u Bijelom Polju.

Kako je istakao svako ima ličnu odgovornost, ne važi samo za političare već na sve sfere društva.

– Mi šaljemo iz Bijelog Polja poruku istu kao iz Berana i iz drugim mjesta, poruku napretka, investiranja, poruku napretka, ekonomiju, privredu.., dodao je on.

Abazović je istakao da ne može da uđe u glavu političarima kojima to nije prioritet.

– Nekima je možda prioritet nešto drugo, svađe podjele, nenamjensko trošenje.. Njima bih poručio da pređu na drugu stranu ulice i da je Crna Gora mala i da joj malo fali za napredak, dodao je premijer.

Istakao je i da ukoliko Vlada ne padne da su spremni za održiv model do izbora i da Crna Gora zaobiđe bilo koji oblik destabilizacije koji je nepotreban.

– Očekuje se kriza na jesen i jako ne neodgovorno da neki političari zbog ličnih frustracija su spremni da dovedu sve u pitanje. Ukoliko bude rebalansa sledeći mjesec, moći ćemo da donesemo zemlji neke uštede. Ako se to ne desi i otićićemo u destabilizaciju koji će zemlji donijeti milionske gubitke. To je politika nekih ljudi, a ja sam protiv toga. Ako Vlada padne neka druga većina koja se konstituiše sa DPS-om i podrškom opozicionih partija neka oni traže modalitete i rješenja. Nema poziva na staro, jer bi to postalo besmisleno, ocijenio je Abazović.

Ministar zdravstva Dragoslav Šćekić naveo je da bi bruka bila da premijer bude smijenjen koji je potpisao Temeljni ugovor sa SPC.

– Ne moramo mi da budemo ministri, a on mora da bude premijer jer je zaslužio. Nemoj da se brukamo, , poručio je Šćekić.

Abazović i Šćekić su obišli bolnicu u Bijelom Polju i naveli su da je za tu zdravstvenu ustanovu obezbijeđeno oko 2.500.000 eura.

Izvor: Dan

Novinar: Milovan Novović / Ana Gajević