Za pad Vlade Dritana Abazovića glasali su DPS, Demokrate, Prava Crna Gora, Liberalna partija, Socijaldemokrate, Socijaldemokratska partija I Demokratska unija Albanaca

Nepovjerenje manjinske Vlade sinoć je na sjednici Skupštine podržalo 50 poslanika, dok je jedna poslanica (predsjednica Skupštine Danijela Đurović) bila protiv.

Za pad Vlade Dritana Abazovića glasali su DPS, Demokrate, Prava Crna Gora, Liberalna partija, Socijaldemokrate, Socijaldemokratska partija I Demokratska unija Albanaca.

Poslanici Demokratskog fronta, Koalicije Crno na bijelo i Socijalističke narodne partije, kao i poslanik Demosa Miodrag Lekić nisu prisustvovali glasanju.

Nakon sjednice uslijedile su brojne reakcije političara.

Funkcioner Socijaldemokratske partije (SDP) Mirko Stanić poručio je na Tviteru da ko god se bude igrao sa vitalnim državnim i nacionalnim interesima Crne Gore ovako će proći.

– Svaka pozicija je prolazna, a Crna Gora je vječna- napisao ej on.

Bivši ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kratko je na svom Tviter profilu postavio poslovicu “Ko drugome jamu kopa sam u nju upada.”

Kratko se oglasio i funkcioner i poslanik Demokrata Danilo Šaranović.

Poslanik SD-a Boris Mugoša istakao je da je sve prolazno, pa i aktuelna politička agonija.

– Hiljadu puta sam rekao da je promjena 30. avgusta faza u demokratskom sazrijevanju i da će biti još puno promjena ali se najiskrenije, nadam na bolje- ocijenio je on.

Izvor: Dan