Svi koji žele da Crna Gora nastavi borbu protiv kriminala, koji ne žele da se poništi temeljni ugovor i zaustavi evropski put neće podržati inicijativu za nepovjerenje vladi, rekao je premijer Dritan Abazović.

– Svi koje žele da politički mehanizam vrate u ruke Mila Đukanovića, obesmisle borbu protiv kriminala, podrže govor mržnje u odnosu na neke vjerske ili etničke zajednice će podržati pad vlade. Preuzeo sam vladu bez neke želje za foteljom i potpuno relakisrano čekam 19. avgust. Vlada je ispunila sve obaveze iz sporazuma, ostale su tri tačke u nadležnosti parlamenta. Ako neko želi da vrati mehanizam onima koji zbog finansijskih centara žele destabilizaciju to podrazumijeva i određenu odgovornost – rekao je Abazović.

On je kazao da od ponedjeljka kreće rekonstrukcija Vlade “ako ona padne”.

– U nju su pozvani svi sem ovi koji su sebe isključili i koji nisu mogli da izdrže da Vlada donosi neke teške odluke. Mislim na DPS i SDP. Svi ostali su pozvani, i manjine, i Demokrate i DF – rekao je Abazović.

Ukoliko Vlada padne, URA će, kaže, otići u opoziciju “punog srca” i očekuje da većina koja izglasa nepovjerenje formira novu vlast.

Abazović apelovao je na poslanike da se izglasa Sudski savjet na sjutrašnjoj sjednici Skupštine.

– To je nacionalni interes i smatram da bez obzira na razlike, ova tačka treba da se završi. Vjerujem da će biti podrške, da li za sve članove Sudskog savjeta to je dilema. Neki kandidati imaju veću, neki manju podršku. Bilo bi dobro da se identifikujemo, jer se EU put bez toga ne može odblokirati – rekao je Abazović za TV Vijesti.

Prema njegovim riječima, URA je danas razgovarala sa građanima Zete i sjutra će ići sa predlogom amandmana radi nalaženja konsenzusa kojima bi se izašlo u susret građanima i njihovim teritorijalnim zahtjevima.