Prema informacijama iz Službe zaštite i spašavanja Bar, gori nisko rastinje, a vatra je blizu stambenih objekata.

Požar većih razmjera zahvatio je danas poslije podne prostor iznad Crvene plaže, prema naselju Vitići, prenosi Primorski portal.

Očevici javljaju i da je blokiran put ka Baru, jer se vatra spustila do magistrale. Prema informacijama iz Službe zaštite i spašavanja Bar, gori nisko rastinje, a vatra je blizu stambenih objekata.

Osim vatrogasaca koji su u smjeni, da gase požar pozvane su i ostale ekipe barske Službe zaštite i spašavanja.

Kako piše BAR INFO, naselja Vitići i Peranovići u Gornjem Šušanju su bez napajanja električnom energijom.

Barski vatrogasci, potpomognuti kolegama, mještanima i privatnicima sa cisternama, bore se protiv vatrene stihije, koja je stigla do Generalove kuće. Kako javljaju sa lica mjesta, trenutno se brane kuće Perovića i tu je stanje za sad u redu.

“Teren kod Generalove kuće je nepristupačan i uprkos ogromnom naporima vatrogasaca i mještana, vatra se širi. Sa terena nas obavještavaju da policija vraća nazad automobile koji su se uputili magistralom Bar – Sutomore. U prekidu je i saobraćaj željeznički saobraćaj”, piše Bar Info.

Vatrogasac Aco Vulević javlja da se vatra širi na sve strane.

“Sve raspoložive snage, svih službi, su na terenu. Plašimo se za kuće iznad i ispod pruge. Snažan vjetar nam onemogućava bilo kakve prognoze”, rekao je Vulević.

Izvor: Dan