Povodom bojkota od strane “Ultrasa” iz uprava kluba “Jedinstvo” prenosimo sljedeću izjavu:

“Uprava FK “Jedinstvo” itekako poštuje sve navijače, a posebno “Ultrase”. Takođe vrlo respektuje sav trud koji su uložili da ponovo pokrenu organizovano navijanje. Svjesni smo da nije lako, posebno bez podrške, jer smo i sami zadnjih 5 godina prošli jako težak put da bi danas imali priliku da “Jedinstvo” bude tu gdje je, tako da imamo razumijevanja za sve.

Istine radi, Uprava Fudbalskog Kluba “Jedinstvo” je u prethodna dva kola navijačku grupu “Ultras” pomogla na sljedeći način:

1. Uplatili smo na račun NG ULTRAS 800,00 eura,

2. Platili smo autobus za gostovanje u Kotoru u iznosu od 650,00 eura,

3. Članovi Uprave kupili su članske karte “Ultras” i pozvali sve sugrađane da urade isto i podrže “Ultrase”!,

4. Dodatno na račun NG ULTRAS uplatili direktnu donaciju u iunosu od 180,00 eura kao fizičko lice.

Nikada nismo potcijenili nijednog iskrenog navijača, a posebno člana “Ultrasa”. Sa svim članovima imamo ljudski i korektan odnos i napominjemo da smo imali više sastanaka, a uvijek sa željom i namjerom da pomognemo, jer ih razumijemo, tako da konstatacija da nećemo da čujemo za njih i ne želimo da se sastanemo apsolutno ne stoji.

Nije tačno da smo rekli da njihovo navijanje vrijedi 200,00 eura mjesečno, već smo se ponudili da dok se ne nađe neko održivo i dugoročno rješenje, da mi kao klub plaćamo mjesečni zakup kancelarije do 200,00 eura, kako bi im pomogli da unaprijede svoj rad i imaju mjesto gdje se okupljaju i odlažu rekvizite, kao i za ostale potrebe.

Svakako smo planirali i dalje to planiramo, da dio donacija od kupljenih dobrovoljnih ulaznica namijenimo kao pomoć navijačkoj grupi “Ultras”, kako bi im i na taj način pomogli i bili podrška uz napomenu da je ovo druga utakmica koju igramo kući.

Jedino što u ovom trenutku nismo mogli da garantujemo, to je fiksna suma novca koja bi se opredjeljivala za “Ultrase” od atrane kluba, ne zato što ne želimo, već zato što još uvijek nismo zaokružili potreban budžet te nismo u prilici da bilo šta garantujemo, pa smo primorani bili da organizujemo i donatorske večeri i da od vrata do vrata prikupljamo potrebna sredstva kako bi obezbijedili novac koji je potreban za takmičenje u 1.CFL.

Zato bez ikakve ljutnje i uz veliko razumijevanje čak i za neopravdanu reakciju, mi i dalje iskazujemo respekt za sve što su “Ultrasi”, tokom svoje duge i slavne istorije uradili za “Jedinstvo”, kao i za to što su ponovo krenuli putem stare slave, i pokazali svima kako se navija u Crnoj Gori.

Iako su najavili bojkot, mi smo i dalje tu da koliko je u našoj moći budemo pomoć i podrška svima, a posebno iskrenim navijačima te da zajedno nađemo dugoročno i održivo rješenje”, zaključili su iz Uprave kluba.