Pozivamo Abazovića i Jokovića da se u narednih nekoliko dana jasno odrede o našoj poštenoj ponudi, jer će ih u suprotnom DF prepustiti njihovoj sudbini, poručuju oni.

Demokratski front konstatuje da su Dritan Abazović i Vladimir Joković svojim jučerašnjim ćutanjem ignorisali našu javnu ponudu o resetovanju odnosa parlamentarne većine, koja bi kroz model tehničke vlade bila zadužena da pripremi i organizuje parlamentarne, predsjedničke i lokalne izbore u jednom danu, saopštili su iz ovog saveza.

– Nakon što je izvjesno da je Abazovićeva vlada pala, i da ne postoji teoretska mogućnost da, posle svega, polovina ministara koji su bili za potpisivanje Temeljnog ugovora, nastavi da funkcioniše sa gotovo drugom polovinom koja je bila protiv potpisivanja, smatrali smo našu ponudu državničkom, odgovornom, i što je najvažnije, u interesu građana Crne Gore, navode oni.

Iz DF-a ističu da pošto je Vlada izgubila podršku dvije trećine poslanika koji su je podržavali, smatraju da su Abazović i Joković prvopozvani da odgovore na našu ponudu.

– Bez obzira na političke i ideološke razlike, vjerujemo da je ovaj predlog prihvatljiv većini respektabilnih političkih subjekata i da predstavlja jedini mogući izlaz iz postojeće krize. Kako ignorisanje ove ozbiljne društveno-političke krize ne može da traje u nedogled, pozivamo Abazovića i Jokovića da se u narednih nekoliko dana jasno odrede o našoj poštenoj ponudi, jer će ih u suprotnom DF prepustiti njihovoj sudbini, zaključuju oni.

Izvor: Dan